Treci peste conţinut

Forum Poker Shop

Discuta pe forum cu restul jucatorilor.

Ghid Omaha Hi-Low pentru Selectarea mainilor de inceput

Discutii despre Omaha si Omaha High-Low Split

Ghid Omaha Hi-Low pentru Selectarea mainilor de inceput

Mesaj noude gbuze » 18 Sep 2009, 16:22

In urma cu cateva zile m-am inregistrat la un turneu MINI FTOPS (Full Tilt) de Omaga High-Low. In aceeasi zi am descoperit si sistemul care vi-l prezint si voua, si am zis ca de ce sa nu GIVE IT A TRY !!! :P - ca doar o fi stiut ce zice asta ce a scris articolul :)
M-am bazat doar pe ce scrie in articol, adica pe numararea de puncte. Mentionez ca am iesit pe ~400 din 3 000 de jucatori, si cu mare ghinion. (1 out pe river pentru adversar)
NU MAI JUCASEM Omaha H/L IN VIATA MEA !!!

Cele 4 carti primite la inceput ar trebui sa fie legate, astfel incat la final sa puteti forma o chinta, culoare sau un full house. Unii jucatori cred ca orice 4 carti castiga si ar trebui sa vada fiecare flop. Acesta este un semn sigur de jucator pierzator.

Alegerea mainii de inceput
- o metoda de a alege mana de inceput la omaha h/l este aceea de a folosi o metoda de a numara punctele corespunzatoare mainii de inceput. Pentru a face aceasta fiecarei combinatie din mana ii este atribuita o valoare si aduni toate aceste puncte pentru a determina puterea celor 4 carti.

Numararea prin puncte

PENTRU HIGH :

- perechi : - AA au o valoare de 30 de puncte. KK = 13, QQ = 12, JJ = 11 si restul perechilor au valoarea de pe o carte (ex : 55 = 5 puncte)
- culori : orice carte cu un A, de aceeasi culoare au 10 puncte. Toate celelalte au 4 puncte. 3 sau 4 de aceeasi culoare au 2 puncte
- chinte : 2 carti succesive (8-9 sau K-A) sau 2 conectori cu one gap (one gap=6-8 sau J-K) au 2 puncte
- carte mare : unpaired A are 4 puncte, K = 2 puncte

PENTRU LOW :

A-2 = 20 puncte
A-3 = 15 puncte, 2-3 = 10 puncte
A-4 = 10puncte , 2-4, 3-4 = 5 puncte
A-5, 2-5, 3-5, 4-5 = 5 puncte

Aduna punctele pentru cele 4 carti din mana ta pentru high si pentru low. Aduna-le impreuna (punctele pentru high + punctele pentru low). Ai nevoie de 25 de puncte pentru a da call, 40 puncte pentru a da raise si 50 de puncte pentru re-raise. Daca esti in small blind poti completa daca ai acumulat 10 puncte.

Pentru mine a functionat foarte bine acest sistem, si din experienta proprie este mult mai usor sa faci bani la Hi-Low decat la Hold'em No-Limit deoarece marea majoritate a jucatorilor nu cunosc foarte bine nici macar regulile de baza de la Omaha Hi-Low.
Probabil jucatorii mai experimentati cunosc si alte strategii mai bune pentru Omaha Hi-Low. Nu ezitati sa le postati aici.
Astept parerile voastre despre sistem si cum a functionat acesta pentru voi !!!
gbuze

Înapoi la Omaha